All Categories
Featured
Table of Contents
s.m. met de aangesloten componenten, dit kan detecteren en hiervoor een alarmering afgeeft. Bij de Lupus, Ajax en Satel met ABAX-2 voor Integra/Versa Alarmen is dit het geval. Bij de smarthome systemen ben ik het nog NIET tegen gekomen. Voor "jamming" van 2G/3G/4G en Wifi zijn in China kant- en-klaar mobiele apparaatjes online te koop, die ondanks het verbod op gebruik en gelimiteerd verkoop in de EU toch gewoon vanuit China de EU binnen komen.
Je hebt dan geen verbinding meer met bijvoorbeeld je camera's. zzp beveiliging vacatures. Je Router/Accespoint maakt geen onderscheid of deze commando's/frames van jouw camera's komen of van de inbreker zijn laptopje. Voor je Wifi van je Alarm App op je smartphone thuis of je Wifi vanaf je laptop thuis maakt dit allemaal niet zo uit.
Voor Wifi IP-camera's is het een ander verhaal. Heeft je camera ook een Alarmeringfunctie (zoals bijvoorbeeld de Lupus Electronics Po, E LE232) dan is het zeker sterk af te raden zo'n camera te nemen met Wifi - Pen camera. Een vaste verbinding is dan eigenlijk "verplicht". Daarnaast zijn er nog meer redenen om een vaste verbinding voor zo'n IP-camera te nemen, zoals de stroomvoorziening via de Ethernetkabel (zgn. zzp beveiliging vacatures.
Dit geldt zeker voor buitenshuis (Internet) en voor de Wifi (ook thuis). Veel Alarm/Smarthome systemen bieden de mogelijkheid om een livestream van je IP-camera(s) te volgen binnen je App of Web, UI van je Alarm/Smarthome, thuis en buitenshuis. Handig als je binnen je "Alarm/Smarthome" App na een melding binnen diezelfde App, direct kan doorschakelen naar de Livestream beelden van je IP-camera's.
Je Hub moet die HTTP en/of RTSP en/of HTTPS ondersteunen...De "grote" IP-bewakingscamera merken voor consumenten hebben dit allemaal sinds 2015...De Alarmsystemen geven meestal aan welke merken/modellen zij specifiek (zeker) ondersteunen …met deze werkwijze. 2) Via een doorverwijzing binnen de Alarm-app naar de service van de Camera fabrikant ...(bijv. via zijn "third party SDK"), waarbij je dan je camera/NVR inloggegevens en/of QR-code in ...de Alarm-App opgeeft ter doorgave naar die service...In feite wordt voor de verbinding tussen de Alarm-app en de camera deze via de camera fabrikant zijn ...Cloud service geregeld.
…Al die fabrikanten die dit gebruiken, spreken van een beveiligde verbinding, maar niet wat dit nu ...precies inhoud. 1 punt is zeker, je maakt je afhankelijk van die fabrikant, als deze naast de ...P2P-UID geen DDNS "ontsnappings" mogelijkheid biedt...De Alarmsystemen geven meestal aan welke merken/modellen zij specifiek (zeker) ...ondersteunen met deze werkwijze.
Of je maakt gebruik van de proxy van de Alarm/Smarthome Hub (waarvoor dit al is opgegeven). Als je dan geen vast IP-adres hebt voor je internet toegang thuis dan dien je ook nog een DDNS service ergens op het internet te creeren en in je Router c. q. je Alarm/Smarthome te specificeren - zzp beveiliging vacatures.
Als de URL alleen RTSP (standaard poort 554) of HTTP (standaard poort 80) is/gebruikt, dan is dit een niet versleutelde verbinding. Dat betekent o. a. dat je inlog-gegevens van bijvoorbeeld je camera NIET versleuteld over het internet of de Wifi gaan! Dit is sterk af te raden. Een mogelijke oplossing hiervoor is het gebruik van een VPN .
Wifi of het internet. HTTPS (standaard poort 443) maakt gebruik van TLS/SSL en dit zorgt voor een veilige versleutelde verbinding. HTTPS is bijvoorbeeld tegenwoordig de standaard voor je Web, UI (browser). HTTPS over een VPN is natuurlijk nog wat veiliger. als ik het allemaal goed begrijp ?!) Een Alarm/Smarthome Hub met proxy en HTTPS kan er voor zorgen dat een bekabelde camera thuis met alleen HTTP/RTSP (geen HTTPS) toch een beveiliging heeft buiten op het internet (mits je App ook HTTPS ondersteunt).
Door de proxy hoef je geen "eigen" DDNS/Portforward op te geven voor deze camera's als ze via de Hub Proxy worden gebruikt (onder het Alarm/Smarthome-menu). Je kunt bij Lupus de Lupus camera's ook per "los" profiel koppelen aan de App met het gebruik maken van een DDNS. Je dient dan wel een extra portforwardregel per camera opgegeven op je router voor die "losse" koppeling.
Ajax ondersteunt: – RTSP en beveelt dit aan als beste oplossing (?). Ook raden ze UPn, P aan i. p.v. DDNS/Portforward ...Het valt te begrijpen dat een rechtstreekse RTSP verbinding stabieler kan zijn en dat UPn, P erg ...makkelijk is in te stellen. Het is echter een totaal onbegrijpelijk advies voor de beveiliging ...en dat verwacht je niet van zo’n goede Alarm-systeem fabrikant! – In de Ajax App is via "third party SDK" ondersteuning voor de merken: ...Uniview, Dahua, EZVIZ, Hikvision en Safire waarbij je dan de camera inlog-gegevens ...en/of QR-code (Dahua is QR-code) in de Ajax App opgeeft/scant...Je vertrouwd er dan op dat de P2P-UID verbinding die via de Cloud van de camera fabrikant (zzp beveiliging vacatures)...wordt opgezet, goed beveiligd is...Ons advies is dan ook alleen deze merken camera’s te gebruiken voor Ajax en niet RTSP...Zie VPN opmerking hierboven hoe een RTSP/HTTP eventueel veiliger te maken is.
Kortom dit is geen echte bedreigen voor de thuissituatie omdat het te moeilijk is voor inbrekers en het direct gesignaleerd kan worden. Met anti-sabotage wordt hier bedoeld dat een component (bijv.: “open-dicht” deurcontact) van zijn (vaste) plek/beugel wordt verwijderd of wordt geopend. Dit leidt vervolgens tot een (draadloze) signalering en kan leiden tot alarmering.
Een andere mogelijkheid is een helling/tilt-sensor in het component die een signaal afgeeft bij beweging van dat component zelf (o - zzp beveiliging vacatures. a. gebruikt bij autobeveiliging). Van alle genoemde draadloze frequenties/protocollen zijn componenten beschikbaar met en zonder Anti-sabotage. Bij alarmsystemen met de “(LR) eigen 868Mhz” zijn normaliter alle kritisch componenten voorzien van anti-sabotage.
Het is dus niet zozeer een gebrek aan het draadloze protocol maar meer dat smarthome systemen heel vaak niet voor primaire alarmeringszaken zijn ingericht. Anti-masking is het detecteren en signaleren van het afdekken van de meting en/of signaal mogelijkheid van een component, meestal een bewegingsmelder. Dit kan met een doekje, verf of metaal (kapje/aluminiumfolie) (zzp beveiliging vacatures).
Ik denk dat dit echter wel erg zinvol is voor bewegingsmelders rondom je woning (buiten) - zzp beveiliging vacatures. De indringer/dief doet een doekje of aluminiumfolie over je buiten bewegingsmelder of spuit het met verf af/dicht. Vervolgens wacht die rustig af of er een alarm af gaat. Gebeurd er niets dan gaat die verder met zijn snode inbraak plannen.
Met deze laatste oplossing komen ook de Optex lijn detectie bewegingsmelder met anti-masking in beeld voor de genoemde Alarmsystemen. Voor Zigbee, Z-wave en Wifi ben ik nog GEEN bewegingsmelder met anti-masking tegengekomen. Dus wordt er over deze protocollen volgens mij GEEN anti-masking gemeld. Je kunt natuurlijk voor Zigbee, Z-wave en Wifi dezelfde oplossing kiezen als hierboven geschetst voor de Lupus Electronics maar dan met een zendertje voor Zigbee, Z-wave of Wifi.
Er zijn een hoop Wifi en bedrade camera’s die met fantastisch kreten als “Artificial Intelligence” en “shape scan” (etc.) beweren ook menselijk beweging te kunnen detecteren (zzp beveiliging vacatures). Het klopt dat ze beweging detecteren maar dat doen ze buiten zeker een paar keer per dag zonder dat er mensen in de buurt zijn en van anti-masking hebben deze camera’s ook nog nooit gehoord.
Er is een beetje geknutselde oplossing om anti-masking bij camera's te realiseren via gezichtsherkenning (face recognition) - Sleutelzoekers. Dit werkt voor de consument als deze een NVR unit neemt met face recognition en een camera hiermee kan samenwerken. Dit werkt dan door 1 of meer plaatjes (gezichten) op de NVR die camera-lens afdekking (anti-masking) simuleren.
Dit werkt nog niet zo betrouwbaar als een anti-masking in een bewegingmelder. Het is technisch zeker mogelijk PIR/Radar met elektronica aan de camera zelf toe te voegen maar dan worden ze hoogst waarschijnlijk veel te duur voor de consument. Een losse bewegingsmelders met anti-masking die aangesloten is op de camera (met alarm-ingang) is een mogelijke oplossing.
Mocht de Anti-masking toch nog het draadloze signaal verstoren dan zal dat als Jamming worden gedetecteerd door een goede Alarmsystemen. Kortom het detecteren van signaalverstoring/jamming (zie aparte hoofdstukje) als gevolg van maskeren is dus niet zozeer afhankelijk van het type draadloze signaal maar van het detecteren hiervan door de Hub.
Z-wave-plus is hier de “zwakste broeder” want er kunnen maar 232 componenten (“nodes”) op. Bij de “(RL) Eigen 868Mhz” is het een kwestie van geld. Hoe duurder de Hub hoe meer componenten er op kunnen worden. Het start meestal bij 40 stuks en kan oplopen tot 1000. Z-Wave-RL is met 4000 aansluitingen ook een prima verbetering t.
Z-wave-plus. Zigbee en Wifi kunnen in nog theorie nog veel meer aansluitingen aan - zzp beveiliging vacatures. Bij Zigbee geldt ook vaak; hoe duurder de "kant-en-klaar Hub" hoe meer aansluitingen. Goedkope Zigbee hubjes starten meestal met 20 tot 40 aansluitingen. Bij Wifi (veel data) is naast de kracht van je router c. q. Wifi mesh-systeem, veel afhankelijk van wie wat doet op dit netwerk.
We hadden natuurlijk al heel lang de knijpkat en de fietsdynamo die voor stroom en licht zorgde maar geen energie opsloeg. Een vooruitgang was natuurlijk het automatisch horloge die beweging met gewichtjes (kinetisch) omzette naar het opwinden van een veer die het klokje ook liet lopen in tijden van “stilstand” .
Het is wel even een klus dit regelmatig te testen (met alle 220 volt stroom UIT). zzp beveiliging vacatures. Voor de draadloze (kritisch) componenten van Alarm/Smarthome systemen geldt dat de batterij waarop ze werken voldoende capaciteit moet hebben voor een werking van 2-5 jaar. Bij de draadloze IP-camera's zie je ook steeds vaker dat deze batterij gevoed zijn.
Camera's verbruiken toch nogal wat stroom dus het beste is als ze oplaadbare batterijen hebben die in de camera zijn op te laden door een zonnepaneeltje of een stroomdraad (liefst permanent). In Nederland bevind zich bijna altijd de stoppen-, groepen-kast binnen de woning en ook nog eens vaak in een meterkast.
Je zou dus denken ik zet een flink slot op de meterkast en kan hiermee er vanuit gaan dat er "altijd 220V" stroom is. Je moet echter ook rekening houden met het feit dat de interne/externe adapter van bijvoorbeeld je Hub stuk gaat en dus geen stroom levert. Ook de (stroom) Netwerkbeheerders (Stedin, Liander etc.) waarschuwen de laatste jaren steeds vaker dat met de "Energietransitie" de leverzekerheid van stroom zal afnemen.
Latest Posts
Kenia Private Safari
Kenia Strand En Safari
Safari Kenia Angebot